Over mij

Ik ben Melissa Helderman

Van jongs af aan ben ik al bezig met paarden, ik begon op mijn 6e met paardrijden op een manege.

Al snel had ik het idee dat er een andere manier moest zijn om met paarden om te gaan. Ik ben dan ook destijds verder gegaan met lessen in natural horsemanship. Daar heb ik veel plezier in gehad en veel ervaring opgedaan.

Ik besloot na mijn middelbare school direct een opleiding te volgen voor instructeur natural horsemanship bij Dressuur Natuurlijk zodat ik meer mensen en paarden mag mee geven wat ik geleerd heb.

Na de opleiding natural horsemanship ben ik de opleiding gaan volgen voor klassieke rijkunst. Met deze opleiding kon ik een stap verder in de ontwikkeling, ook met mijn eigen paard heeft dat me veel gebracht.

Al sinds het begin dat ik een eigen paard heb maar ook met paarden van lesklanten kwam ik veel problemen tegen met zadels en heb ik ervaren wat een slecht zadel kan doen op de rug van een paard.

Het motiveerde me om na de instructeurs opleidingen een opleiding te gaan volgen voor zadelmaker, ik kwam uit bij de opleiding voor zadelpasser en zadelmaker bij de MSFC.

Tijdens de opleiding heb ik heel veel mogen leren wat me niet alleen helpt in het beroep zadelmaker maar ook tijdens het opleiden van paarden.

Ik denk niet dat ik ooit uitgeleerd zal raken over de bijzondere dieren die paarden zijn en ik zal me dan ook blijven ontwikkelen op het gebied van paarden. Mijn doel is om altijd van goed en eerlijk advies te kunnen dienen en ik hoop dat nog veel te mogen doen.

Graag kom ik bij u langs om u verder te mogen helpen bij het vinden van een goed zadel, het aanpassen van uw eigen zadel, het geven van instructie of training. Op weg naar meer plezier voor u en uw paard. Ik ben werkzaam in regio Noord-Holland.

Opleidingen en cursussen
  • 2 jarige instructeurs opleiding natural horsemanship bij Dressuur Natuurlijk
  • 2 jarige instructeurs opleiding klassieke rijkunst bij Dressuur Natuurlijk
  • Opleiding zadelpasser en zadelmaker bij de MSFC
  • Cursus ruiter psychologie bij Emiel Voest Freestyle Academy
  • Barefoot hoefzorg Basis cursus grip op hoeven
  • Opleiding Academische Rijkunst bij de Human and Horse Academy